Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

En tidlös vinterväxt

Cyklamen är en klassiker som inte förknippas med någon bestämd högtid liksom det är fallet med julstjärnan. Den kan lysa upp i rummen hela vintern och mer därtill.

Från Blomsterfrämjandet

Cyklamen, Cyclamen persicum behöver faktiskt inte någon presentation. De flesta känner också till att den inte är så förtjust i höga temperaturer. Det förbehållet kan emellertid missförstås och avhålla några från att använda denna bedårande planta.

Cyklamen behöver visserligen ha det lite svalt för att fortsätta blomningen, men det behovet kan täckas genom att plantan ställs svalt på natten. Behandlas cyklamen på det sättet, kommer den att trivas fint i alla rum.

Färgskalan är så stor att det säkerligen finns en cyklamen för varje smak. När det gäller den viktiga punkten vattning skall man sörja för moderat men konstant fuktighet. Det är emellertid inte så lätt att mäta vad som är moderat, så man bör nog rätta sig efter följande: Låt aldrig plantan torka ut, men vattna först när jordytan känns någorlunda torr. Eftersom cyklamen är en knölväxt skall den vattnas på fatet, så att knölen inte hela tiden blir genomvätt.

Ge cyklamen så bra ljusförhållanden som möjligt. Direkt sol bör undvikas, men den milda vintersolen kan knappast skada. Vissna blommor skall inte klippas av. Det är hela blomstängeln som skall rivas av. Vill man hålla liv i cyklamen efter blomningen, skall man sedan göda vid varje vattning.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB