Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Eldboll

  • Inomhus

Det är fest och färg över eldbollar i rött, orange, rosa och kopparrött. De finns dock även med blommor i en mer återhållsam ljusgul färg. Alla blommar mycket riktligt och blomningen pågår i två till tre månader. När den första blomningen är över drar man av de stora blomställningarna och sedan kan man få ännu en blomning under sommaren.

Eldboll _Ixora hybrid_.
Eldboll _Ixora hybrid_.
Eldboll _Ixora hybrid_.
Eldboll _Ixora hybrid_.
Eldboll _Ixora hybrid_.
Eldboll _Ixora hybrid_.

Från Floradania

Eldboll Ixora hybrid.

Eldboll, Ixora hybrid, är en tropisk växt som ska ha mycket värme och ljus för att trivas. Om man har en rumstemperatur på minst 20°C, massor av ljus och bra fuktighet i blomjorden kommer den att stortrivas.

På många hus har det under de senaste åren byggts till burspråk av glas mot öster, söder eller väster. För många vanliga krukväxter skulle en sådan glasbur bli för varm. Men det gäller inte för eldbollen! Ett burspråk av glas med massor av ljus och värme är som gjort för den här växten. Ställ eldbollen på en piedestal i glasburen och den kommer att väcka uppmärksamhet hela sommaren. Vattna den varannan dag och tillsätt gärna blomgödning vid varje vattning.

Eldboll är en kompakt växt med fin harmoni mellan de iögonfallande blomställningarna och de stora, ovala, mörkgröna bladen.

Om man köper eldboll på vintern är det extra viktigt att den ställs mycket ljust eftersom den har svårt för att utveckla knopparna i de mörka vinterrummen. Betrakta eldbollen som en exotisk gäst som verkligen piffar upp rummet.