Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Duka decemberbordet

Det är inte bara menyn det måste tänkas på inför julafton, att dekorera bordet är minst lika viktigt. Ge ditt julbord en personlig prägel med växter som matchar smak och stil.

Inspiration från Floradania

Lutfisk eller inte? Janssons? Prinskorv? Eller kanske vegetariskt? Det börjar bli dags att planera för vad ska finnas på julbordet i år. Samtidigt kan du ju passa på att fundera på hur julbordet ska se ut.

Pynta med växter

Vad ska vi fästa ögonen på medan vi njuter av den härliga julmaten? Med växter kan du skapa precis den atmosfär som passar din egen personliga stil, oavsett om du föredrar det enkla och eleganta eller det mer festbetonade och färgstarka.

#Skirt och stilrent#

Vitt är den verkliga vinterfärgen, och vad kan vara vackrare och mer stämningsfullt än ett enkelt och stilrent julbord? Ta till exempel fram damastduken och dekorera med klätterväxter, till exempel slidranka, samt glaskulor, kottar, ljus och grenar. Det blir både elegant och festligt.

#Sätt fart på julen#

Vill man sätta ännu mer liv och färg på julen så bjuder växtriket på massvis med möjligheter. Täck bordet med en neutral linneduk och skapa julstämning med hjälp av julens egna miniväxter i form av julstjärnor eller julkaktus tillsammans med cyklamen i glada, varma färger, och dekorera sedan med äpplen. Det sätter färg på julbordet och skapar både liv och feststämning.

Bordsdekorationer med växter lyser naturligtvis upp julbordet under juldagarna, men varför nöja sig med det? Använd växter när du julpyntar huset i stort. Det livar upp julstämningen i hela huset.

#Små juluppsättningar med växter och ljus#

Skapa små trevliga juluppsättningar runt om i huset – på soffbordet, byrån eller varhelst du känner att det passar, och välj färger och former som passar inredningen. Dekorera till exempel ett fat med växter, ljus, julgranskulor och kottar. Packa in jorden i blad och stick tunna, träfärgade pinnar genom växterna så att det skapas en helhetskänsla.

Du kan också skapa ett elegant arrangemang med vita ljus. Trä kottar på rad och stick ned dem i ett mossklätt oasisblock. Gör hål i blocket och plantera gröna Sedum Makinoi Max i hålen. Sätt sedan fast ljushållarna.

Levande växter brinner inte Att levande växter kan framhäva och förhöja inredningen är inte den enda fördelen med dem. Brandfaran blir också så mycket mindre med levande växter än med granris och grenar som blir torrare ju längre tiden går. Saften i de levande växternas blad och blommor gör att elden inte får särskilt god fart, och det faktum att växter dessutom måste vattnas med jämna mellanrum minskar ytterligare risken för brand.

Fler tips om vackra dukningar I den här artikeln hittar du fler exempel och tips på fina dukningar: Vackra dukningar - tips

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB