Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Doftande vippjasmin

Vinterns vackraste doftande växt är vippjasmin
Jasminum polyanthum

Vippjasmin, Jasminum polyanthum, är en slingerväxt som du känner igen på dess talrika blommor som doftar underbart.

De dekorativa blomknopparna kan vara vitaktiga till rosa medan blommorna är helt vita när de har slagit ut. Bladen är mörkgröna och blanka, men det finns även sorter med mer rödaktiga blad och blommor som är rosa eller rödaktiga.

För att du ska få största möjliga glädje av din vippjasmin är det viktigt att den står så ljust som möjligt och gärna i direkt sol i fönstret, men ställ den aldrig i närheten av ett element. Vippjasminen håller faktiskt längst om den står svalt, 14-18 °C. Under blomningen ska den vattnas rejält och får inte torka ut.

Det går att få vippjasminen att blomma om. När det inte längre är risk för frostnätter kan du ställa ut växten i trädgården där den ska ha rikligt med både vatten och gödning under hela sommaren. Precis innan frostnätterna börjar tar du in växten och ställer den svalt, 14-18 °C, varpå den kommer att blomma inom ett par månader. En förutsättning för att det ska bildas blomknoppar är de låga utomhustemperaturerna.

Vippjasmin finns i ett otal storlekar och säljs från november till mars. De minsta exemplaren finns i 6 cm-krukor och kan användas som väldoftande bordsdekorationer medan de största finns i 21 cm-krukor som gör sig bra på golvet.

Du kan också välja mellan olika uppbindningsformer som exempelvis enkelbåge och korsbåge. Vippjasmin finns även på spaljé eller uppbunden i pyramidform.


Vippjasmin,
Jasminum polyanthum


Vippjasmin,
Jasminum polyanthum


Vippjasmin,
Jasminum polyanthum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB