Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Dina drömmars gröna trädgård

De av oss som gillar gröna trädgårdar med mycket bladverk och inte så många blommande blommor - eller till och med inga alls - får i boken **Dina drömmars gröna trädgård** bland annat hänga med på strövtåg i några personliga, vackra och inspirerande trädgårdar.

Av Sylvia Svensson

Dina drömmars gröna trädgård

Inspiration, idéer, tips & råd Text: Carina Bergius Foto: Amelie von Essen Bokförlaget Semic 2013, ISBN 978-91-552-5908-2

Dina drömmars gröna trädgård är en kärleksförklaring till den gröna trädgården, där bladverket spelar första fiolen. Du får dessutom mängder av tips på hur du själv kan göra för att få till den där gröna, grönskande oasen som du kanske drömmer om!

Författaren själv, Carina Bergius, tillhör dem som tar fram saxen och klipper bort blommorna på hosta och alunrot för att de stör hennes vackra kompositioner med bladväxter, och hon är inte ensam om det.

Carina har besökt ett antal gröna trädgårdar. Hon låter trädgårdens ägare berätta personligt om sin skapelse och med vackra bilder av Amelie von Essen får vi läsare också njuta av all denna grönska.

Först ut med att berätta om sin oas är Titti Persson som inte är mycket för färgglada blommor. Titti gillar dämpade blomfärger och vitt, och så grönt förstås, som är det dominerande inslaget i hennes trädgård med skuggande pergolor, formklippta buskar och frodiga bladväxter.

Den sparsmakade, gröna trädgården i Höganäs, som Ulla Molin skapade på 70-talet, innehåller mycket gröna växter och endast lite blommor. Trädgården ägs och förvaltas numera av paret Ljungström som inte har några problem med att det handlar om en kulturminnesförklarad trädgård som måste skötas noga i skaparens anda.

Makarna Bengtsson i Rögle har gått den långa vägen med sin trädgård. De var unga och oerfarna när de började så det blev en lekplats för barnen och mest bara gräsmatta. Först senare när dottern flyttat hemifrån började de gräva och plantera och nu är trädgården en grön oas med många sittplatser, vackra gråa växthus, Rolfs konstverk och massor med gröna växter.

Heidi Palmgrens trädgård, i samband med deras plantskola i Löddeköpinge, är en trädgård nästan utan blommor. Dem har hon fått nog av i plantskolan, så i hennes egen trädgård är det formklippt buxbom i roliga former och massor av gröna växter, både i krukor och på friland som gäller.

Dessa fyra tillsammans med ytterligare fem trädgårdsprofiler presenterar sina trädgårdar så att läsaren nästan kan känna sig vara med på en visning. Boken är vacker att läsa bara för att man har lust till det, men ger alltså också ett antal mycket användbara tips om hur du själv kan skapa en liknande grönska.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB