Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Din levande adventskrans

Euphorbia pulcherrima

Piffa upp din adventskrans med gulliga, roliga, vackra eller färgglada växter och sätt din egen prägel på julstämningen.

Adventskransen är en härlig jultradition och det är ytterst få som vill försaka förväntans glädje i form av det första tända ljuset i adventskransen. Adventskransens form har inte förändrats mycket under årens lopp, men den behöver inte alltid följa traditionen strikt som exempelvis en grankrans med röda band eller en dammig adventsstake. Du kan skapa en adventskrans med valfria växter och låta både den senaste trenden och din egen stil gå hand i hand med de gamla, goda traditionerna.

Det är en trevlig sysselsättning att skapa julstämning med en hemmagjord adventskrans. Med hjälp av levande växter skapar du en adventskrans som håller sig vacker och fräsch hela julmånaden bara du ser till att växterna får ljus och vatten. Urvalet av växter som lämpar sig för adventskransar är stort. Julstjärna, cyklamen och azalea är självklara, men du kan även välja mer originella växter. Varför inte göra en exklusiv adventskrans med orkidéer? En lätt och elegant adventskrans av växter med skirt bladverk i silvergrå nyanser? Eller en uppseendeväckande och modern adventskrans av skojiga suckulenter och färgglada värmeljus?

Du bestämmer själv hur besvärligt det ska vara. Den väldigt enkla modellen består av fyra krukväxter i fyra krukor eller glas. Ställ dem på rad eller i kvadrat och sätt ner ljus i växterna. Enklare kan den inte bli, men den gör ett stort intryck. Pröva med grågröna echeveria i vanliga plastkrukor, fina cyklamen i rustika terrakottakrukor eller varför inte minirosor i vackra glas.

Med ett runt fat eller en kakform är du en bra bit på vägen till den perfekta adventskransen. Plantera minijulstjärnor och sliderankor i vackra glas eller krukor och låt sliderankornas skira rankor ringla fram mellan de färgstarka julstjärnorna. Välj fyra ljus som matchar underlagets färger och kombinera dem med vackra kvistar du hittat ute i naturen. Resultatet är en luftig och naturlig dekoration som understryker den vackra julstämningen.

Om du går på upptäcktsfärd bland det stora sortimentet av krukväxter presenteras du för ett otal möjligheter att skapa spännande dekorationer. Möjligheter som kan ge dig både adventskrans och julens övriga dekorationer. Inte nog med det - dekorationerna håller sig fräscha och vackra hela julmånaden och de utgör en betydligt mindre brandrisk än exempelvis en torr gran- eller grenkrans.


Julstjärna
Euphorbia pulcherrima


Julstjärna
Euphorbia pulcherrima


Julstjärna
Euphorbia pulcherrima

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB