Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Det vilda köket

Det vilda köket
Mat från naturen året runt

Rune Kalf-Hansen & Lisen Sundgren. Foto Charlotte Gawell
Bonnier Fakta 2014, ISBN 978-91-7424-354-3

Nu börjar ramslöken, nässlorna och kirskålen komma upp ur den vårfräscha jorden och det är nu som den årliga jakten på vilda, ätbara växter börjar.

Av Sylvia Svensson

Många vet ju att det är mums med de vårliga nässlorna, men det finns så mycket mer ute i naturen att plocka och laga. 

Lökar
Höstlökar
Handla nu

Den här kokboken med undertitel Mat från naturen året runt är skriven av kocken Rune Kalf-Hansen och örtkännaren Lisen Sundgren och ger mängder av tips och idéer om vad man kan göra. 

Det är ju inte bara gratis mat vi kan fixa av naturens gåvor, det är också garanterad obesprutat och ekologiskt. 
Boken börjar med kapitlet om Naturens skafferi där författarna berättar vad, var och när man ska plocka och hur man sedan bereder växterna.  Tips om hur man kan spara av överflödet finns också.

Följande kapitel handlar om vad man kan hitta och laga under de olika årstiderna och börjar förstås med vårens överflöd. Björksav, löktrav, ramslök, kirskål, nässlor, maskros och många fler växter avhandlas, både hur man samlar dem och vad man lagar av dem.

Så fortsätter boken året runt och avslutas med ett omfattande register.

Verkligen mycket inspirerande läsning som säkert resulterar i egna experiment!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB