Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Det glittrar i min trädgård

**Annas krönika** I natt kom den. Den första frosten här hos mig. Allt blev med en gång mycket ljusare och trevligare. Mina perenner förvandlades från bruna pinnar till glittrande spiror. Fallfrukten blev till julkulor och allt kändes med en gång lite bättre.

Text och bild: Anna Theorin

Med frosten kommer tjälen och med tjälen kommer frysskador. Extra känsligt kan det vara för rosor som man inte har planterat tillräckligt djupt, alltså med ympstället under jord. En enkel ”quick-fix” är att kupa upp lite jord runt ympstället och täcka med ett lager av löv. Detta gäller framför allt oss som bor lite längre ner i vårt avlånga land. Snön brukar ha en isolerande effekt och skyddar riktigt bra så man kan även skyffla upp lite snö (om man har) runt stammen.

Men man får allt lite julkänslor nu när det är lite vitare på marken när man vaknar. Jag är inte så mycket för julgrupper utan vill hålla det så enkelt som möjligt. Två helt vanliga röda amaryllisar har jag satt i en gammal kaffeburk och sen kan man inte annat än älska hyacinter, de fick också följa med hem! Jag sköljer av all jord och häller lite vatten i botten på burken istället. Det fungerar fint och riktigt snyggt blir det om man ställer dem i en glasvas! Nu är det bara att vänta på att de kommer upp.

Glöm inte att spara utblommade jullökar, dessa kan man plantera ner till våren i rabatterna och oftast kommer de upp första året, om än något senare än de borde. Speciellt hyacinterna är värda att spara, det är faktiskt egentligen är en vårblomma!

Ha det fint så länge! Hälsningar Anna

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Trädgårdera Mera

Tänk på! Om du prenumererar på vårt kostnadsfria nyhetsbrev får du regelbundet information om vårt breda sortiment, kan läsa Redaktörens rader samt mycket annat. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB