Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den Stora Trädgårdsfesten

Den Stora Trädgårdsfesten på Sofiero.

Just nu när sommarens blomsteröverflöd är som rikast, hölls Den Stora Trädgårdsfesten under helgen 29-31 augusti på Sofiero. Regnet försökte sig på, men höll sig dock ganska snällt undan den största delen av evenemangsdagarna.

Till feststämningen bidrog både de många kända mat- och trädgårdsprofilerna och alla de färgsprakande blomsterinstallationerna som fanns överallt i parken, förutom parkens egna magnifika planteringar.

Den stora planteringen med prunkande dahlior var mycket sevärd. Allmänheten kunde rösta fram den vackraste dahlian och många tog chansen.

De ideella sällskapen, hela 16 stycken, hade rådgivningsstånd vid dammen och över 90 utställare hade sina stånd på den kungliga fotbollsplanen. Ljuva dofter av god mat med grönsaker i fokus spred sig över nejden och fick det att vattnas i munnen och det hela ackompanjerades av klassisk musik och jazz.

I Melonhuset var det heta känslor med chiliexperten Philippe Plöninge och barnen fick sitt lystmäte hos Maja i Orangeriet. Den roliga pumpautställningen var säkert kul även för de små, liksom att få trycka egna tröjor med grönsakstryck.

Trädgårdsmästare Åberg med familj hade anordnat ett välbesökt "trädgårdsskådespel" där man kunde skåda olika gröna arrangemang.

Åtta underfundiga och vackra uteplatser hade skapats av kända arkitekter, formgivare trädgårdsboksförfattare och blomsterdesigners. Här kunde man hämta massor av idéer för den egna uteplatsen!

Flera olika omröstningar fanns det också: stadsträdgårdsmästarna från hela landet hade gjort vackra dukade bord. Det fanns 22 fina, prunkande blomsteramplar att rösta på i den populära tävlingen som anordnades av Sofiero Vänner, och helsingborgsrestaurangerna hade tävlat om den vackraste matiga balkonglådan.

Förutom dessa, tävlade blomsterbindare om de åtråvärda platserna i SM i Blomsterbinderi.

Glada i hågen och med händerna fulla av fynd sågs tusentals människor flanera runt i parken. Det är något av tidens tecken att hålla sådana här fester och det kan behövas för att pigga upp oss inför den långa, annalkande hösten!


Dahliabedömning


Idéträdgård Föreningen Gröna Balkonger


Idéträdgård Hannu Sarenström


Ampelutställning


Blomsterbinderier

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB