Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den nya nordiska floran

Här kommer ett nytt praktverk för alla svenska hem! Den är säkerligen världens vackraste och mest omfattande flora för sitt område. En perfekt presentbok som heter duga!

Detta är en grundlig omarbetning av den oumbärliga Den nordiska floran, som kom ut 1992. Den har sedan dess trycks om många gånger och sålts i alla de nordiska länderna.

Den nya upplagan som efter elva års flitigt arbete nu har getts ut, är ännu utförligare med tillagda ekologiska fakta, fler jämförande kännetecken och de allra senaste taxonomiska rönen. Alla namn är de senaste och de nu giltiga. Boken är något större i formatet än föregångaren. Den kommer att vara en ännu bättre hjälpreda både för den som är intresserad av naturfloran på studiernas eller yrkets vägnar och för den växtintresserade allmänheten.

Boken innehåller 800 nya arter, även de som växer på Spetsbergen och Svalbard med Björnöya samt den arktiska ön Jan Mayen finns med.

Boken beskriver alla kärlväxter, dvs. över 3190 växter, 162 närstående taxa och 219 vanliga hybrider från hela Norden: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och Färöarna. Det finns gamla bofasta och ursprungliga arter, gamla införda, förvildade eller naturaliserade trädgårdsväxter och t.o.m. tillfälliga fröinkomlingar, sådana som följt med transport av varor eller timmer och sådana som brukar dyka upp vid komposter och tippar.

Boken inleds med en lista över växtfamiljerna.

Växternas byggnad visas med enkla, tydliga teckningar som gör identifieringen lättare.

Arterna presenteras i systematisk ordning med utbredningskartor, otroligt vackra illustrationer av den kända växtillustratören Bo Mossberg och utförliga beskrivningar av den erfarna botanisten Lennart Stenberg på samma uppslag, så att man slipper leta på olika håll i boken. Mycket praktiskt!

Ett mycket omfattande register, både på det svenska och det vetenskapliga namnet, avslutar boken och gör det lättare att hitta.

Den nya nordiska floran
  Titel:
Den nya nordiska floran
Författare:
Bo Mossberg,
Lennart Stenberg
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
W&W
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-46-17584-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB