Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den mobila trädgården

Den mobila trädgården är en liten trädgård som du kan njuta av var du än befinner dig. Du behöver inte vara trädgårdsarkitekt för att inreda en mobil trädgård. Allt du behöver är ett antal underbara blommande växter och en snygg korg, balja eller plastväska med handtag.

Från Floradania

Det säger nästan sig självt. Du får störst glädje av dina blommor om de befinner sig på samma ställe som du. Därför är det en strålande idé att se till att du kan ta blommorna med dig när du går ut för att njuta av sommaren eller går in för att slippa undan en regnskur.

Utbudet av blommande växter är stort och lockar till vackra växtarrangemang. Mångfalden skapar härliga och överraskande effekter. Sätt ihop sommarens blommor i milda, mjuka nyanser till en mysig trädgård i romantisk stil eller kombinera många växter i glada färger och olika former för att få helt rätt trädgårdsstämning. Eller gör det häftigt och trendigt med matchande neonfärger och fräcka material. Och kom ihåg att många likadana växter skapar ett fantastiskt snyggt och stilrent uttryck.

Just nu är blomsteraffärerna och trädgårdscentren fulla av färgglada blommor för den mobila trädgården.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Du kan använda Kalanchoe blossfeldiana som finns med både enkla och dubbla blommor. Kalankoe finns i en mycket bred färgskala och du kan välja bland gula och orange neonfärger, lysande chockrosa eller mildare pasteller. Oavsett vilken stil du föredrar i din mobila trädgård kan du understryka den med kalankoe i glada färger.

Du kan även få hibiskus, Hibiscus, i sommarglada knallfärger och den tycker om att stå ute i solskenet.

En krukväxt som exempelvis plymört eller tuppkam, Celosia, kan mycket väl användas i den mobila trädgården. Sätt ihop en grupp av Celosia i en plastbalja, vilket ger växterna ett helt nytt uttryck. Om du däremot föredrar den romantiska stilen kan du välja Saintpaulia ionantha. Du bestämmer själv, för alla växterna älskar sol och kommer att trivas ihop i ett växtkollektiv.

Samma sak gäller för de gulliga minirosorna som finns i allsköns färger. Sommaren bjuder på många helt nya rossorter som utmärker sig genom att ha massor av blommor, lång hållbarhet och i många fall även en underbar doft.

Du kan samplantera växterna eller låta dem stå var för sig i olika ytterkrukor. Du kan ta bort plastkrukan och låta växternas jord och rötter synas. Om du sätter växterna tätt ihop i en vacker korg med handtag, en rustik zinkbalja, en häftig plastbalja eller plastväska är det bara att ta dem med dig. Du kan även placera dem på ett serveringsbord eller ett rullbord – så kan du rulla ut din mobila trädgård och ta den med in igen. Det finns kanske till och med lådor i bordet där du kan förvara dina trädgårdsböcker och redskap eller dina kokböcker och kryddor.

Den mobila trädgården pryder alltid sin plats, men den kan även vara mycket användbar om du har kryddväxter mellan blommorna. Då har du råvarorna inom räckhåll i köket oavsett om du ska laga mat ute i det fria eller inomhus.

En mindre version av den mobila trädgården är den perfekta presenten när du är bjuden på sommarfest.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB