Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den blommiga resan

Säkert har många varit på Azorerna. Var ligger det, är det kanske ändå någon som undrar! Det är en Portugisisk ögrupp ute i Atlanten och den största ön heter San Miguel!

Det tar 5 timmar och en kvart att flyga från Göteborg. Då landar man i den största staden som heter Ponta Delgada.

Ön är det blommigaste jag någonsin sett. Vi hyrde en liten bil och körde runt på egen hand på smala krokiga, men bra, vägar och bara upplevde. Vi har maskrosor och hundkex och smörblommor i våra diken men här var det Azaleor och liljor av diverse slag.

Liljorna var bl.a Afrikas blå lilja eller Agapanthus praecox och den vita kallan (Zantedeschia aethiopica) som också fanns i kohagarna där svartvita kossor betade runt om. (Asorerna är berömda för utomordentligt goda ostar)

En lilja som ofta förekom var en sabellilja (Gladiolus italicus), papegojblomman (Strelitzia reginae), som många Kanarieö-resenärer känner till. Det fanns också en växt, som försökte ta över hela ön, Kanonviskan( Hedychium gardnerianum) . Ett jättelikt ogräs med stora gula blomställningar som bina tyckte om!

Vidare fanns det Middagsblomman! Röd eller gul-vit ( Carpobrotus), Buskmargerit , Solvisare, Ärttörne, Hortensia, Rosenmyrten (Leptospermum scoparium)

Det fanns naturligtvis blommiga träd också som Robinian, Blåregn, Kamelia, både röd och vit rödblommig Kastanj. Ficusar av diverse slag , Platan, som för övrigt också står vid Landsarkivet i Lund, och många andra som jag inte kan namnet på.

När man sett allt det här i maj månad undrar man ju vad det är som blommar i augusti eller november? Kan det finnas något mer då ? Det var ju allting nu!

Eira Tronäss, tillbaka i Sösdala!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB