Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Cyklamen på nytt sätt

Cyklamen går alltmer från att ha uppfattats som julblomma till att få ta en högst rättmätig plats i höstträdgårdarna. De yngre köparna väljer i allt oftare att satsa på cyklamen, och de många färgerna som denna härliga blomma finns i gör att alla kan hitta sin favorit. Vilken är din?

Inspiration från Floradania

Den välkända cyklamen, cyclamen persicum, gör sig riktigt bra i sällskap med sensommarens krukor, och den finns i ett stort och brett urval i intensiva färgvarianter. Cyklamen är samtidigt en växt i konstant förändring och hela tiden dyker det upp nya spännande färger och former på marknaden.

Brett utbud av cyklamen

Cyklamen finns i ett brett spektrum av färger, allt från vitt och gammaldags rosa till skarpare rosa och mörkviolett, och man kan få fransiga, flerfärgade och storblommiga cyklamen. De många färgerna och storlekarna ger tillsammans en rikedom av möjligheter för dig som vill skapa din egen stil där hemma. Om du föredrar en romantisk och nostalgisk stämning, kan en cyklamen i milda färger och kanske med fransiga blommor vara ett säkert val, medan en pangfärg i stället kan förstärka höstens färgspel. Cyklamen kan också placeras tillsammans med andra matchande höstblommor där de utgör en harmonisk ton-i-ton-kreation.

#Ny generation upptäcker cyklamen#

Cyklamen är inte bara en växt som ändrar uttryck alltefter säsong och kontext, utan den bidrar till att bygga broar mellan generationerna. Den generationsklyfta som länge kunnat ses när det gäller användningen av krukväxter håller på att försvinna, och hos moderna köpare finns ett nyvaknat intresse för växter som cyklamen med flera. Det fenomen som konsumtionsforskarna beskriver som nostalgi eller retro, och som innebär att man finner trygghet i ting som redan är använda och som därför har en historia, är en förklaring till det intresset.

En cyklamen påminner kanske om trevliga besök hos far- och morföräldrar som haft just blommande krukväxter som cyklamen i fönstret. Med nya typer och färger väcks intresset hos de yngre, som återskapar och använder växterna i nya sammanhang. Om man till exempel placerar cyklamen flera tillsammans på ett fat eller några stycken på rad gör det genast att cyklamen ändrar uttrycket.

Cyklamen i kombination med andra, kanske oväntade, växter och blommor är ett annat nytt och roligt användningsområde för denna vackra blomma.

Så trivs cyklamen:

Cyklamen är en knölväxt som gärna vill stå ljust och kyligt. Jorden ska hållas jämnt fuktig, men får inte bli alltför blöt. Vattna på underfatet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB