Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Crispy Wave

Asplenium nidus 'Crispy Wave'

Dynamisk duo bakom den nya, luftrenande växten 'Crispy Wave'

Floradania Innovation Award för den mest kreativa koncept- och växtnyheten tilldelades Gartneriet Damsted för Asplenium 'Crispy Wave' på den internationella växtmässan IPM i Tyskland i januari 2008.

Enligt juryn är 'Crispy Wave' en växt som med sitt exceptionella uttryck och sin goda hållbarhet är som gjord för dagens konsumenter. Fast något som inte nämndes är att 'Crispy Wave' dessutom är en av de effektivaste luftrenarna på kontoret, i klassrummet eller där hemma. Det beror på att 'Crispy Wave' är en bräken vars fotosyntes ökar betydligt mer än många andra växters när koldioxidhalten höjs.

Producenten bakom den spännande gröna växtnyheten är Gartneriet Damsted. Det är ett trädgårdsmästeri som stormar framåt och expanderar under en period då många trädgårdsmästerier befinner sig i svårigheter. Den senaste tiden har Gartneriet Damsted blivit känt för att vara ledande inom ett stort urval av säsongsbetingade nischkulturer med minst en halv miljon exemplar. Dessa nischkulturer avlöser varandra precis som vågorna som rullar in mot stranden.

När en kultur håller på att bli slutsåld ökar produktionen av en ny kultur som passar den nya säsongen. Vårens Campanula, Dianthus, Tacitus och Primula Balarina R avlöses av kulturer som Cuphea, Cissus parthenocissus, Nephrolepis, Euphorbia och Ilex. Om kunderna inte är intresserade byts en kultur blixtsnabbt ut mot en annan.

Hemligheten bakom trädgårdsmästeriets framgångar är dess ägare, de två bröderna Frits och Charles Thorarinsson. Bröderna väljer ofta en annan kurs än andra, precis som när de kappseglar. En kurs som i trädgårdsbranschen tydligen passar perfekt till den aktuella vindriktningen.

Tillsammans bildar de två bröderna ett fantastiskt och dynamiskt radarpar. Det beror inte minst på att de har olika temperament. Frits, som är produktionsansvarig, sprudlar av innovation och temperament och kommer hela tiden med nya, vilda idéer som antingen godkänns eller förkastas av Charles, som med sitt kreativa och lugna temperament är ansvarig för försäljning och marknadsföring.

Förutom ett ständigt bollande av idéer är de två bröderna mycket bra på att fördela arbetsuppgifterna mellan sig, så att var och en ägnar sig åt det han är bäst på. De känner varandra utan och innan och är hudlöst ärliga när nya idéer diskuteras och snabba beslut fattas. Frits och Charles lägger vikt vid öppenhet och samarbete med andra företag och personer och får ny inspiration på resor och utställningar. Kursen har satts på Gartneriet Damsted.

Gröna växter fungerar som luftrenare. De förbättrar inomhusklimatet och har en positiv effekt på hälsan, koncentrationsförmågan och humöret. Det beror på att välväxta växter omvandlar koldioxid till syre, neutraliserar skadliga luftarter, ökar luftfuktigheten och renar luften från hälsovådliga ämnen. Fast det är skillnad på hur effektiva de gröna växterna är.
  Asplenium nidus 'Crispy Wave' är en effektiv luftrenare och tillhör bräkenfamiljen. Den tåliga växten trivs överallt bara det är en ljus plats och den är mycket lättskött.
 

Gartneriet Damsted har en total produktionsyta på 45 000 m2 under glas. Produktionen är fördelad på tre olika avdelningar: Frørup, Langeskov och Vejle-Allested som alla ligger på Fyn.

Kommunikationen ska fungera friktionsfritt och oproblematiskt mellan de tre avdelningarna och på trädgårdsmästeriet är en bra arbetsmiljö för de 30 mycket kompetenta anställda avgörande. Ny teknik ersätter i möjligaste mån slitsamt manuellt arbete och olika arbetsuppgifter läggs ofta ut på entreprenad. Läs mer om nyheten 'Crispy Wave' och trädgårdsmästeriet bakom nyheten på: www.greengallery.dk/damsted


Crispy Wave

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB