Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Clematissorter året runt

Nya Clematissorter säljs nu året runt som krukväxt. Clematis florida-hybrid, klematis, är relativt ny som krukväxt. Tack vare produktutvecklingen som har resulterat i sex nya sorter kan man numera använda Klematis som krukväxt inomhus eller i uterummet. De nya sorterna är dessutom lämpliga att plantera ut i krukor eller rabatter, antingen för sig själva eller i en grupp med andra växter, eftersom de är vinterhärdiga.

Klematis är en slingerväxt som säljs uppbunden på båge. Rankorna med de mörkgröna bladen kan så småningom bli 2-3 meter långa. Men det är först och främst de stora, vackra Klematis-blommorna man lägger märke till. De finns i färgerna vit, vit med lila mitt, ljusblå, mörkblå och bordeaux.

Klematis ställer inte särskilt stora krav på skötseln. Det är bara några få villkor som ska uppfyllas. Det är en växt som älskar solsken. Därför trivs den bäst på en ljus plats, gärna i ett söderfönster. Eftersom Klematis har en känslig rothals är det en bra idé att lägga en krukskärva över rothalsen.

Klematis ska vattnas ofta, framförallt om den står på en varm, solig plats, för den tål inte uttorkning särskilt bra. Regelbunden gödning under växtsäsongen från april till september. Ingen gödning resten av året. Rankorna kan skäras ner på hösten om man vill ha en kompaktare växt, men det är inte nödvändigt.

Klematis ska helst stå ljust och svalt under vinterperioden. Uterummet är ett perfekt övervintringsställe för klematis, men den kan även övervintra på en ljus och sval plats inne i bostaden. Clematis florida-hybrid, som ursprungligen kommer från Kina, kan köpas som krukväxt året runt.


Klematis, Clematis florida-hybrid

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB