Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Claus Dalbys växthusliv

Claus Dalby är en av Danmarks mer framträdande trädgårdsprofiler. Han driver den vackra och inspirerande bloggen **Mit haveliv**, väl värd många besök. Förra året gav Claus ut boken "Vis mig dit drivhus", som väcker längtan. Jag hör mig för om Claus eget växthusliv.

Av Katarina Kihlberg Foto: Claus Dalby

Claus Dalby berättar i sin blogg "Mit haveliv" hur hans trädgårdsliv började 1995 när han träffade den danska blomstermålaren Anne Just. Det var hon som öppnade upp hans sinnen för trädgårdens och odlingens underbara värld och i den har han trivts och utvecklats sedan dess. Passionen har bara vuxit sig större för varje år.

Claus Dalbys haveliv, trädgårdsliv på svenska, lär ni bäst känna genom att besöka hans vackra, varierande och minst sagt inspirerande blogg: Mit haveliv

Claus Dalby om växthuslivet

Jag frågar Claus vad han odlar i sitt växthus och inser snabbt att här pratar vi inte om ett litet drivhus i hörnet av tomten.

− Faktiskt har jag inte mindre än tre växthus. De används i huvudsak till att förkultivera sommarblommor − i år har jag ca 200 olika sorter på gång, berättar Claus och fortsätter:

− Växthusen är på 50, 40 respektive 30 kvadratmeter. De två största värms upp på vintern för att kunna hysa känsliga växter, som inte klarar vår vinter. Växthuset på 40 kvadrat byggdes färdigt förra året och när sommarblommorna har flyttat ut därifrån lämnas plats åt oss människor att umgås där under resten av säsongen.

Vad är viktigt att tänka på när vi ska bygga eller köpa växthus?

− Enligt min mening och erfarenhet är det viktigt att inte köpa ett för litet växthus. Har man bara plats på tomten så är 10 kvadratmeter minimum. Egentligen kan ett växthus aldrig bli för stort, konstaterar Claus.

Claus bästa tips för växthuset

  • Att ha bar jord i växthusen är inget jag suktar efter. Odlar jag till exempel tomater är krukor det allra bästa och lättaste att använda. Praktiskt och snyggt.
  • Det är mycket viktigt att det finns sittplatser i växthuset, minst ett par stolar och ett litet bord! Livet i drivhus och trädgård handlar minst lika mycket om människor som om växter.

Läs om Claus Dalbys inspirerande bok: Vis mig dit drivhus

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB