Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Chelsea Flower Show

Att besöka världens största blomstershow, Chelsea Flower Show, är nog den optimala drömmen för trädgårdsälskare. I den här boken kan du få en liten aning om hur det är där och även läsa om några av Englands mest berömda trädgårdar, allt illustrerat med mycket vackra bilder.

Av Sylvia Svensson

Chelsea Flower Show

och berömda engelska trädgårdar Text: Agneta Ullenius Foto:Jurek Holzer

Norstedts 2012, ISBN 978-91-1-303235-1

I år firar världens största blomstershow, Chelsea Flower Show, 100 år. Det är nog en dröm för varje trädgårdsälskare att göra en resa dit, men har du inte den möjligheten så ger denna bok ändå en liten uppfattning om de fem hysteriska försommardagarna som showen pågår varje år.

Svenska Dagbladets trädgårdsjournalist Agneta Ullenius har besökt och rapporterat från Chelsea under mer än tio år. Nu har hon samlat sina erfarenheter till en bok som berättar hur det hela började och hur det numera går till i denna gigantiska utställning.

Agneta skildrar stämningen, växtprakten, hattarna, folklivet, snobbismen och kungligheterna. I vimlet har hon pratat med en rad trädgårdsberömdheter och andra dignitärer. Hon beskriver utställarnas nervositet, medaljhetsen och känslan av triumf eller djupaste besvikelse när domarna har sagt sitt.

Det är här, på Chelsea Flower Show, som trender och trädgårdsmode föds, trädgårdsdesigners gör sig ett namn och här lanseras många av de nya växter som förr eller senare brukar landa även i svenska rabatter.

Agneta och fotografen Jurek Holzer har också besökt några av Englands mest berömda trädgårdar, som Sissinghurst, Gravetye, Barnsley House och Highgrove, prins Charles privata trädgård vid hans weekendslott i Cotswolds. Här får vi fina porträtt med vackra bilder från dessa magiska trädgårdar.

2013 är Chelsea Flower Show 21-25 maj. Mer om detta finns att läsa på hemsidan som Royal Horticultural Society, RHS, har. Du hittar den här: RHS hemsida.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB