Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Campanula en växt med många användningsområden

Campanula, klocka, kännetecknas framförallt av sina stora mängder klockformiga blommor som finns i flera olika blå nyanser. Några sorter har rosa eller vita blommor.

Tack vare ett intensivt utvecklings- och förädlingsarbete i Danmark marknadsförs det ett stort och spännande Campanula-sortiment året runt. Det har lett till att Campanula numera är en mycket populär växt som används såväl inomhus som utomhus.

De flesta Campanula-arterna/-sorterna är örter med relativt små blad. Några är uppåtväxande och kompakta, exempelvis Campanula carpatica, medan Campanula portenschlagiana 'Get Mee' och Campanula poscharskyana har ett mer krypande växtsätt. De eleganta sorterna Campanula x haylodgensis 'Blue Wonder' och 'White Wonder' har dubbla blå och vita blommor och ett lätt hängande växtsätt. Inom Campanula carpartica-sortimentet finns bland annat sorten 'Pearl' (N) som kännetecknas av enkla blommor med en mycket intensiv blå färg. Sorten 'Thor-Pedo' (N) har dubbla, blå blommor. Campanula longistyla 'Isabella', som är relativt ny i sortimentet, är uppåtväxande och har stora, djuplila klockor.

Inomhus ska Campanula stå ljust och blommorna håller längst om den står svalt. Det är viktigt att den hålls konstant fuktig eftersom den inte tål att torka ut särskilt väl.

Utomhus är Campanula mycket lämplig att plantera i krukor och lådor eller i en av trädgårdens rabatter där den eventuellt kan fungera som marktäckare. Campanula kan planteras ut när temperaturen ligger över nollan. Den kommer att blomma från våren och ända tills nattfrosten kommer. Eftersom de flesta arterna/sorterna är vinterhärdiga kommer de att övervintra om de planteras i trädgården och blommar om kommande år.


Klocka, Campanula

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB