Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bröderna Nelsons frönyheter

Bröderna Nelson är ett av de största svenska fröföretagen och sin vana trogen har de spännande nyheter.

Minipumpan Baby Bear sägs vara en sort som är speciellt populär bland barn. Frukterna väger omkring 1 kg och har en intensivt orange färg. Det är en pumpasort i lagom storlek för matlagning.

Det finns också en vintersquash bland nyheterna, Mesa Queen F1. Den ger vackra frukter med ett mörkt grönsvart skal. Den sorten lämpar sig väl för lagring och köttet har en god nötsmak.

Ett par andra grönsaksnyheter är paprikan Mavras F1 ,som har frukter som är djupt violetta som omogna och när de mognar får de en djupröd färg, och Vild Rucola som även kallas Roquett. Det är en kålsläkting som sedan många år använts som salladsgrönsak i framför allt Italien. Den har en intensivt kryddig smak och används vanligen som salladsgrönt.

En kryddväxt som är ny för i år är Krysantemum, en populär växt i asiatisk matlagning. Man skördar och äter de späda skotten när de är omkring 10 cm höga. De äts anrättade, kokta, stekta eller wokade och hela växten har en kraftig smak och stark doft. Även blommorna är ätliga.

En annan kryddväxt som är ny för i år är citrontemyntan Monarda citriodora. Det är en vacker och frisk temynta med härlig citrondoft. Den blommar vackert i rosa under senare delen av sommaren.

Bland blomsterväxterna finns det flera trevliga nyheter och jag har valt ut några jag gillar.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Gullskära är en dekorativ sommarblomma som lämpar sig för massplanteringar. Den har ett lite skirt utseende med flikiga blad och gracila blommor men är trots detta tålig. Sorten blir inte så hög och har ganska små fyllda röda blommor med lite vågig kant. Blommar mycket rikligt.

Moonbeam är ett spännande namn på en ny viol  som lämpar sig för odling i ampel. Sorten har små blåvioletta blommor med ett tätt och fint växtsätt.

Slutligen har jag valt ut en petunia men vackert rosa blommor. Rosy Wave heter den och får mängder med blommor. Den växer först lite upprätt och buskigt men får med tiden 50-80 cm långa revor och ett hängande växtsätt.


Baby Bear


Roquett


Moonbeam


Mesa Queen F1


Krysantemum

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB