Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bougainvillea en orgie i färger

Många har beundrat de överdådigt blommande Bougainvillea under semestern på varmare breddgrader där de vackra växterna ofta används som prydnadsbuskar i trädgårdar och parker.

I det något kyligare Nordeuropa kan Bougainvillea också stå utomhus, men bara från maj till september förutsatt att den står på en solig, varm plats där den står i lä för vinden.

Blomställningen på Bougainvillea är mycket speciell med sina tre högblad som omger tre vitaktiga blommor. Det är de färgstarka högbladen som gör att Bougainvillea är en sådan prydnad. Högbladen kan vara vita, gula, lila eller i andra rödlila nyanser.

Sorten 'Mini-Thai' är en mindre och kompakt sort som bara blir 15-20 cm hög. Blomställningen är ljuslila.

Från och med mars kan du njuta av den färgsprakande trillingblomman, som för det mesta säljs uppbunden på båge, i vardagsrummet eller i uterummet om temperaturen ligger över 8°C.

Det är en lättskött krukväxt bara några få villkor uppfylls. Bougainvillea ska stå så ljust som möjligt, helst i direkt sol i exempelvis söderfönstret där inte så många andra krukväxter trivs. Se till att inte vattna den för mycket, den ska helst torka ut mellan vattningarna. Den tar inte ens skada av att hänga lite med bladen. Ge gödning endast under sommarhalvåret och då bara i begränsade mängder.

Om du vill spara din Bougainvillea kan den övervintra. Beskär den kraftigt på hösten och ställ den ljust och svalt, exempelvis i en ljus källare, temperaturen ska helst vara så låg som 6° C. Jorden i krukan ska bara hållas lätt fuktig under vintern. Plantera om växten på våren, beskär de bleka vinterskotten och ställ den på en varmare plats. Bougainvillea kommer att blomma om i maj.


Trillingblomma, Bougainvillea

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB