Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blomsterkonstnären

Blomsterkonstnären och hans primadonnor (och en och annan skata).

Vi har varit och tittat på Tage Andersen, en trädgårdsmästare och blomsterkonstnär från Danmark, när han bygger på sin stora kameliautställning i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Till sin hjälp hade han ett helt team unga danskar och svenskar som byggde, arrangerade och grejade. Nej, det var inte dom som är rubrikens primadonnor (eller skator), det är alla Tages underbara kamelior, det!

Tage Andersen är ju välkänd även i Sverige numera, hans fantastiska installationer där han skickligt väver ihop material från växtriket med kreationer i metall har väckt berättigad beundran och ibland hänförelse.

Stora och små blommande kameliaträd fyller Glashuset, det som en gång var Fjärilshuset. Det är cirka 200 stycken, i olika storlekar och skepnader.

Redan i entrén möts man av en magnifik dammkonstruktion ur vars mitt en stor, pampig, men också sirlig, metallblomma stiger upp. Som ett utropstecken lyser den första kamelian mot himlen, 'Spring Festival', i sin ställning på installationen. Sen går man höger eller vänster och möts av ett överdåd av blommande kamelior i en konstnärligt utsmyckad miljö med många små roliga detaljer i de vackra krukorna och inredningen i övrigt.

De skimrande vackra kameliablommorna lyser i solen och ger en härlig kick så här i slutet av vintern. En kameliablomma kan hålla sig fräsch i allt från 3 - 10 dagar, beroende på sorten. De finns i blomfärger från gnistrande vitt via blekgult och olika nyanser av rosa till mörkrött. Även polkagrisrandiga och på olika sätt spräckliga blommor finns, oftast i mörkrosa/vitt.

Lagerhuset hyser Tage Andersens poetiska installationer, med bland annat voljärer, konstfullt sammanfogade av trä och smide. I dem bor det både exotiska skator och silkeshönor och så finns det kuttrande duvor både inne och ute. Lekfullt konstsmide hänger ner från taket, fyller golvet och ger ett sagoskimmer över utställningen.

Utställningen öppnar för allmänheten den 29 februari 2004 och håller öppet fram till och med den 4 april. Öppet dagligen kl. 11-18.

  • Hyacintträd


Tage Andersen med 'Akebono'


En del av kameliorna


Blåskatpar


Bra sätt att binda upp


Ståläppelträd


Camellia japonica 'Tricolor'


Camellia, röd dubbel

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB