Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Blommor i Sverige

Här kommer floran för den som har svårt att hitta rätt i en traditionell flora men som gärna skulle vilja lära sig mer om våra vanligaste arter. Man får veta var på blomman man ska titta för att se skillnad på olika arter, t.ex. hur man skiljer prästkrage från kamomill och baldersbrå.

Våra vanligaste vilda arter indelade efter färg
Boken presenterar 200 av Sveriges vanligaste vilda blommor. De vackra illustrationerna är gjorda av Bo Mossberg, en av Sveriges främsta blomstermålare genom tiderna.

Blommorna beskrivs på detaljerade akvareller och är ordnade efter färg, vilket gör det lätt att hitta den art man söker om man är en ovan flora-användare. Man får veta var och hur blommorna växer, när på året de blommar och vilka våra landskapsblommor är.

I början av boken finns en presentation av växtens olika delar: hur stjälkarna, bladen och blomställningarna kan se ut samt vilken form blomman har, så att man lättare kan ta till sig informationen längre fram i boken.

På ett lättfattligt språk utan svåra botaniska termer beskrivs hur de olika växterna ser ut och vad som karakteriserar dem. Men man har också kortfattat tagit med möjliga förväxlingsarter.

Man har en ganska konservativ namnsättning: man tar inte alltid upp den senaste uppfattningen i namnfrågan och anger oftast bara ett svenskt och vetenskapligt namn, även om flera är kända.

Boken förklarar även blommornas namn och hur man kan använda olika blommor. Folkmedicin blandas med vetenskapliga rön, kulturhistoria och kuriosa. Roligt är att man ibland även visar vilka insekter som pollinerar blommorna!

Blommor i Sverige av Lars-Åke Janzon & Bo Mossberg
  Titel:
Blommor i Sverige
Författare:
Tomas Gustavsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Bonnier Fakta
Utgivningsår:
2008
ISBN:
9789174240078

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB