Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Beskärning av trädgårdens växter

För många trädgårdsodlare kan beskärning och tuktande av växter vara både förvirrande och svårt - men så behöver det inte vara. En bra beskärningsbok är en riktig pärla att ha i trädgårdshyllan!

Beskärning av trädgårdens växter

Av: Geoff Hodge Bonnier Fakta 2012, ISBN 9789174242270

Beskärning av trädgårdens växter ingår i en serie trädgårdsböcker från RHS, Royal Horticultural Society. Boken täcker frukt- och prydnadsträd, klätterväxter, häckar och rosor samt perenner och bärbuskar.

Syftet med beskärning är att påverka hur plantan ska växa och att förbättra tillväxten. Här lär du dig hur du ska gå till väga för att ge dina växter fin form, optimal blomning och fruktsättning genom att välja rätt teknik, tidpunkt och redskap.

Vissa växter kräver nästan ingen beskärning medan andra måste beskäras varje år för att se bra ut. Förvuxna växter som aldrig beskurits eller som beskurits fel måste kanske ansas radikalt för att de ska återställas till sin forna glans. Ett bra exempel på detta är hur man restaurerar misskötta häckar.

En del trädgårdsodlare oroar sig i onödan för att den minsta bortklippta kvist ska få ödesdigra konsekvenser för plantan. I själva verket är de flesta växter mycket förlåtande och svarar bra på beskärning.

Ur innehållet: pedagogiska förklaringar och lättillgängliga texter, mycket tydliga steg för steg-illustrationer och färgbilder som visar hur man gör, olika tekniker och redskap.

En uppslagsdel med fler än 200 växters speciella förutsättningar finns längst bak på boken.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB