Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bedårande Dahlia

Dahlia

Med sin värme och färgprakt är de bland de färggladaste sommarblommorna och blommar en bra bit in på hösten.

Dalinaserien består av en rad olika sorter av dahliahybrider, vars kännetecken är de många olika varma färgerna och det kompakta växtsättet. Några av färgerna är gul, orange, orangeröd, purpur, ljus- och mörklila, cyklamen och vit.

Dahlia dalina är relativt små växter som är max. ca 30 cm höga. Det innebär att de har många användningsområden. De kan exempelvis sättas i grupper, placeras mellan perenner, användas som kantväxter eller planteras i lådor och krukor på terrasser och balkonger. Med andra ord är användningsmöjligheterna precis lika varierande som färgskalan.

Som alla andra dahlior tycker de om sol och näringsrik jord. Därför bör du tillsätta flytande gödning i vattnet under hela säsongen. 1 gram per liter vatten är lagom dosering. Förutom vattningen består skötseln av att jorden runt växterna ska luckras upp och de vissna blommorna ska tas bort, vilket får den gynnsamma effekten att det bildas ännu fler blommor.

På de ställen som vårens lökväxter har lämnat ett tomrum efter sig kan du i en handvändning fylla hålen med dessa uppiggande och färgglada växter som med sin mycket långa och flitiga blomning skapar en mjuk övergång från sommar till höst.


Dahlia skapar liv och glädje

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB