Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Bästa matsvamparna

Nu när kantareller och karljohansvampar står i klungor i skogen och väntar på plockare, så kanske man vill lära sig några nya arter att plocka också? Ett par nya arter per år att lära känna resulterar ju en hel del mer i svampkorgen så småningom.

Och då kommer denna nya bok väl till pass. Boken riktar sig i första hand till nybörjaren i svampskogen, men även den som tidigare endast har vågat plocka de ovan nämnda "säkra korten", hittar andra svampar att plocka här.

Bokens betoning ligger på vanliga arter som är lätta att känna igen. I början av boken finns mycket tydliga bilder på olika former på svamparnas skivor och hattar och en beskrivning på hur man artbestämmer svampar. Hur man tar hand om sina svampar när man väl har kommit hem med dem finns det också råd om.

Varje matsvamp presenteras med tydliga färgbilder och beskrivande text. Man får tydliga beskrivningar på 30 av våra bästa matsvampar, som sedan länge anses både goda och säkra.

För att man ändå inte ska riskera ta fel, finns även bilder på de vanligaste förväxlingssvamparna med i direkt anslutning till matsvampen.

I slutet av boken finns dessutom ett kapitel om de vanligaste giftsvamparna, så att man lär känna dem också och undviker att ta fel.

Boken är av nätt format och lätt att ta med sig i svampskogen.

Bästa matsvamparna
  Titel:
Bästa matsvamparna
Författare:
Michael Krikorev
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA bokförlag
Utgivningsår:
2007
ISBN:
978-91-534-2685-1

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB