Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Barkos en otraditionell julväxt med traditionella julfärger

Julbegonior, Begonia lorraine hybrid, är klassiska krukväxter i jultiden. De finns i en rad olika sorter med mörkrosa, rosa, laxfärgade eller vita blommor. Om du föredrar begonior med högröda blommor i jul ska du välja en sort som heter 'Barkos'. Det är en förträfflig krukväxt som lyser upp även under årets mörkaste månader.

'Barkos', som är en Begonia elatior hybrid, har stora, mörkgröna blad med saftiga stjälkar och blommar med massor av dubbla, högröda blommor. Dessutom utmärker 'Barkos' sig genom att blommorna håller otroligt länge till och med under de ljusfattiga vintermånaderna.

Du kan ställa 'Barkos' i fönsterkarmen i en vacker ytterkruka eller använda den som dekoration på julbordet. Du kan också sätta ihop en grupp i en snygg kruka eller korg. 'Barkos' blom- och bladfärger matchar perfekt de klassiska julfärgerna mörkgrönt, rött och guld.

'Barkos' är lättskött. Den behöver inte någon gödning. När det gäller vattningen ska den hållas konstant fuktig. Den behöver inte särskilt mycket vatten under vintermånaderna på grund av bristen på ljus, så se upp så att du inte vattnar ihjäl den.

'Barkos' säljs inte bara under vintermånaderna utan också resten av året tillsammans med många andra sorter av Begonia elatior som finns i ett otal olika blomfärger.

Begonia är för övrigt ett mycket stort växtsläkte som består av mer än 900 olika arter. De är särskilt vanliga i de tropiska delarna av Amerika. Begonior har varit populära krukväxter i många år och numera finns det mer än 10 000 olika förädlade sorter.


Julbegonia, Begonia elatior 'Barkos'

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB