Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Balkongodling - utnyttja platsen till max!

Att odla på balkong är inga problem, nästan alla växter du kan odla i trädgården kan du också odla på balkongen. Det beror bara på hur du planterar och hur du sköter om dina plantor. Jag tänkte ta upp lite små tips och trix om hur du platsmässigt får ut så mycket som möjligt av din balkongodling. Alla våra produkter som är extra bra till balkongodling hittar ni här.

Text: Anna Theorin

Vi börjar med väggen. De flesta har någon form av platt vägg på sin balkong, då har man en perfekt plats för vertikalodling. För att få ut så mycket som möjligt av din vägg så är det bättre att använda vertikalodling istället för spaljéer. Eftersom man kan ha spaljerade växter utan vägg bakom :) Jag tycker den här krukodlingen är fin, den finns i flera färger om man vill matcha med sin väggfärg! Ni hittar den här. Jag tänker mig att man antingen kan ha hängande sommarblommor i den blandat med jordgubbar och hängsmultron. Ni hittar alla våra produkter för vertikalodling här.

Här har de satt ihop flera moduler och använder den inomhus istället!

Hörnen

För att utnyttja så mycket plats som möjligt på balkongen är det käckt att använda sig av hörnkrukor, då försvinner inte det minsta av ytan. Dessa från Lindesberg kan man ha ute året om, vilket betyder att man faktiskt kan odla både perenner och buskar i. Även små prydnadsträd går bra i de här krukorna! Tänk på att använda bra urnjord och att vattna och gödsla betydligt oftare än om du hade haft växterna i rabatten.Härhittar ni Lindesbergskrukorna, de finns i alla former man kan tänka sig!

Här har de placerat flera hörnkrukor i ett större hörn, jag gillar verkligen det rödbladiga trädet i mitten. Lyser upp vackert mot den vita väggen.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Sittplatser

Man brukar ha ont om plats på en balkong och en stor möbelgrupp kanske inte får plats. Jag fullkomligt älskar detta set med stol och bord i plåt. Tycker det hade varit så snyggt ihop med gröna växter av alla de slag. Man kan säkert använda bordet som en fotpall de där lite lata, soliga dagarna i Juni då man bara vill läsa en bok och sitta i solen. Ni hittar alla våra utemöbler här!

Tak

Har ni tak ovanför er balkong? Då går det utmärkt att använda sig av olika amplar. Glöm inte att vattna bara! :) Tänk er dessa makramé amplarna med krukor i fyllda med hängande slingerkrasse! Vilken dröm! Här hittar ni makramé amplarna.

Lådor och krukor!

Vad är en balkong utan balkonglådor? Eller krukor, stora som små? Jag älskar krukodling och det finns faktiskt en väldigt bra bok som handlar just om att odla i kruka, den hittar ni här. Jag kan verkligen rekommender den, man får mycket inspiration och kommer på alla möjliga nya kombinationer i kruka. Blanda gärna växterna i krukorna och man kan mycket väl ha balkonglådor på marken istället för hängande om man vill.

Alla sorters kryddväxter går utmärkt att odla i lådor!

Klängväxter kan man med fördel ha i kruka, och vem vill inte ha en spaljé med luktärter på balkongen? Den här spaljén kan man sätta rakt i en kruka och den har ett fågelbad på toppen. Hur söt som helst! :)Här hittar ni spaljén.

Sist men inte minst, glöm inte belysningen. Man vill såklart vara på sin balkong även när mörkret faller och allt blir mysigare med en ljusslinga. Tänk er själva, när sommarnatten börjar skymma men värmen sitter kvar. Ljusen tänds och du sitter och pratar med vänner till in på småtimmarna. Då är det sommar för mig! All vår belysning hittar ni här, jag gillar de färgglada mest :)

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB