Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets potatis 2014

Varje år utser en tremannajury bestående av mycket potatiskunniga personer Årets potatis för fritidsodlare. I år presenterades Årets potatis 2014 på Elmia-mässan och valet föll för sorten ’Valor’.

Information från Årets potatis

Juryns ambition är att årligen utse och lyfta fram en potatis med högt odlingsvärde för fritidsodlare.

I begreppet odlingsvärde vägs många olika parametrar in och det är inte enbart skördeutfallet som räknas.

Utmärkt smak och bra matlagningsegenskaper värderas extra högt, då detta är en av de viktigaste faktorerna för att garantera att odlarmödorna ska kunna resultera i välsmakande anrättningar.

Historiska aspekter, sjukdomsresistens, färg och form på potatis och potatisblommor och andra odlingsegenskaper vägs samman när valet av Årets Potatis för fritidsodlare avgörs.

’Valor’ är en modern och högavkastande höstpotatis med många bra egenskaper. Sorten är motståndskraftig mot sjukdomar och ställer inte några stora krav på växtplats eller näringstillförsel. ’Valor’ är en creméfärgad, fastkokande potatis framtagen i Skottland 1993.

Juryns motivering lyder: "Valor är en modern potatis som passar utmärkt att odlas av fritidsodlare. Med sin anspråkslöshet på växtplats, näringstillförsel och väder kombinerat med hög motståndskraft mot sjukdomar och skador är Valor en utmärkt odlingsvärd potatis. Inom kökets värld uppskattas Valor för sin jämna kvalitet och goda lagringsegenskaper. Valor är ett gott val när man vill vara säker på att lyckas med sin potatisrätt."

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB