Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets balkong 2010

Årets första månader är inte balkongens bästa tid! Det är inte lätt att visa sig från sin fina sida efter månader av iskyla och mörker. Men snart vänder det och innan dess kan vi i stället blicka bakåt och se hur en vinnande balkong kan se ut.

Av Katarina Kihlberg I augusti i förra arrangerades Tusen Trädgårdar där trädgårdar över hela landet öppnade sina portar. Projektet genomfördes av Riksförbundet Svensk Trädgård tillsammans med Gunnel Carlson och Trädgårdsriket. I samband med Tusen Trädgårdar utlystes en balkongtävling. Alla balkongodlare inbjöds att ställa upp på temat ”Potager på din balkong” med syfte att skapa en liten oas med njutbar odling på balkongen, både av det ätbara och det vackra. En potager är en köksträdgård, ofta i det lilla formatet, där örter och blommor planteras bland grönsaker för att göra det nyttiga vackert även för ögat. Priset för bästa balkong delades ut i dagarna och gick till Maria Sandqvist i Halmstad.

Marias balkong beskrivs så här: Här blandas på ett härligt och vackert sätt pelargoner med chili, tomater, piri piri, sallad, paprika, kryddor, hängande jordgubbar och mycket annat. En balkong där odlingshantverket startat från början med frön och sticklingar som skolats om.

Foto balkong: Riksförbundet Svensk Trädgård

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB