Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äntligen!

**Låttas tyck & tänk** Våren 2013 har inte erbjudit så mycket att skriva om för oss som skriver trädgårdskrönikor. Trädgårdsarbetet har liksom inte riktigt kommit igång som det brukar, och man kan ju inte bara hitta på.

Text Låtta Skogh Foto: Låtta Skogh & Saskia Skogh Tidigare avsnitt av Låttas tyck & tänk hittar ni längst ner i krönikan!

Att skriva trädgårdskrönikor våren 2013 har varit som att vara matskribent under värsta ransoneringstid. Det har liksom inte funnits något att utgå ifrån. Inget trädgårdsarbete att berätta om. Ingen grönska att beskriva. Hur formulerar man frånvaro? Jag har hört röster i huvudet.

Den irriterande flåshurtiga rösten påstod att det gör inget att man inte har något vetemjöl, även om det står i receptet. Barkbröd är också gott. Och nyttigt. Det gör absolut ingenting om påskliljorna inte blommar till påsk. Vintergäck är också fina. Och gula! Det tjänar inget till att sura. Man har inte roligare än man gör sig.

Den ironiska hävdade att man sparar mycket pengar när det inte finns någon mat. Dyra bantningsmedel behövs inte. När man inte har något att äta blir det också mycket mindre disk. Och när jorden fortfarande är frusen slipper man gå ut och jobba i trädgården. Då hinner man se på tv. Det är verkligen toppen med ihållande kyla långt in i april.

Den nedslagna och sorgsna utan framtidstro noterade att utan mat kan man inte leva. Barnen kan inte utvecklas. De får svag benstomme och dåligt immunförsvar. Framtiden är mörk. Även om vi får mat senare kommer det inte att hjälpa. Allt är förstört. När värmen kommer för sent blir sommaren för kort. När det blir höst igen kommer vi inte vara redo. Hur ska vi klara nästa vinter? Tänk om den blir lika lång?

Den smått masochistiska fann njutning i att dra ut på värmens ankomst, ända till den bristningsgräns som måste finnas. Att fasta är nyttigt och hunger är den bästa kryddan.

Jag lyssnade på alla rösterna. Jag höll med dem alla, och hade inte mycket att tillägga. Men nu överröstas de av en som ropar ÄNTLIGEN. Äntligen späda spirande ogräs och yrvakna nyckelpigor. Äntligen något att skriva om.

Låttas nästa krönika kommer om ett par veckor!

#Läs tidigare avsnitt av Låttas tyck & tänk!#

Grodan Carl Philip flyttar in En trädgård full med gropar Fem kvadrat gräsmatta Vikten av att välja ett träd! Det blir som det blir Kretsloppsburk rymmer längtan Vänta rätt, längta lagom! Utestämning inne Nytt liv - glädjespridare!

Tänk på! Om du prenumererar på kostnadsfria vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB