Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Anlägga en trädgårdsdamm, Sten

  • Trädgård

Runt dammen har vi som sagt, valt att ha sten. Stora stenar. Det innebär en hel del tungt arbete, men efterhand som arbetet fortskrider och vi ser resultatet inser vi att det var ett bra val.

Sten, sten och ännu mer sten

Vid den ena sidan, mot uteplatsen, lägger vi tre stora, platta stenar som sticker en bit ut i dammen. Under dessa stenar har vi först grävt ut och fyllt med småsten och betong så dom kommer att ligga stabilt under många år.

Det tar sig!
När kvällen kommer har vi fått all sten på plats och jämnat till runt omkring. Dammen ligger spegelblank och folien går inte längre att se vid kanterna.

Så här långt har vi (två personer) lagt ner cirka 12 timmars arbete och av den tiden har en hel del gått åt till att vända stenar för att få dem att passa ihop så bra som möjligt.

Nu återstår att dra fram el, installera pump och filter, plantera och släppa i fisk. Det tyngsta arbetet är färdigt och vi har allt det roliga kvar.

FÖREGÅENDE SIDA - NÄSTA SIDA

 

 

Vid den ena sidan, mot uteplatsen, lägger vi tre stora, platta stenar som sticker en bit ut i dammen.

Dammen ligger spegelblank och folien går inte längre att se vid kanterna.