Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Amsonia - isblåa stjärnor

Amsonia är inte så välkänd i de svenska trädgårdarna, men väl värd att pröva på! Denna höga perenn fyller ut fint i rabatten och blommar i isblått länge under sommaren.

Av Sylvia Svensson

Amsonians vackert stjärnformade, isblåa blommor erbjuder en bra balans till de kanske mer färgstarka växterna i trädgården.

Amsonia - isblåa stjärnor

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Amsonia 'Blue Ice' är en utvald fröplanta från Amsonia tabernaemontana som kommer från Nordamerika. ‘Blue Ice’ är en 60 centimeter hög, välgrenad planta som blommar med mängder av med isblåa, små, stjärnformade blommor i klase i juni-augusti. Den här amsonian har ett kompakt, något böljande växtsätt och växer ungefär som en liten buske. De motsatta, smala bladen är ljust gulgröna och får en klargul höstfärg.

#Så trivs amsonia#

Amsonia gillar en väldränerad, något fuktig men väldränerad växtplats med humusrik, välgödslad jord. Vattna om det inte har regnat på ett tag, den vill inte torka ut. Amsonian står gärna soligt eller halvskuggigt. Härdighet C, det betyder södra Sverige och eventuellt Mellansverige väldränerad och väl vintertäckt.

Perennrabatt med amsonia Amsonia bildar en ganska stor buske så den passar bra i en större rabatt, gärna nära kanten så att den kan breda ut sig ordentligt. Samplantera gärna amsonian med lite högre dekorationsgräs eller högre perenner i bakgrunden och iris, dagliljor och pioner som sällskap, fast den passar lika bra som solitär och blir också snygg i woodland och framför ett litet buskage.

Fler växtnyheter Här kan du läsa om fler nya och vackra växter: Läckert gul solhatt Ljuvligt rosa solhatt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB