Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Amplar

Inred uterummet med amplar och utnyttja hela det utrymme som står till buds. För att man ska få vackra och frodiga växter i sin ampel är det viktigt att se till att amplarna är stora och rymmer tillräckligt mycket jord, vatten och näring.

Från Blomsterfrämjandet

Den otålige köper färdiga amplar i affären och kan då välja på sådana med endast en blomma och på sådana där olika sommarblommor planterats tillsammans.

Tänk på att amplar med jord och växter i ofta blir mycket tunga, så det är viktigt att tänka på var och hur man hänger upp sin ampel. För att undvika uttorkning bör amplarna inte hängas för högt eller i utsatta lägen, trots detta utsätts de för uttorkande vind och sol och behöver därför mycket vatten.

Du som bor i lägenhet bör kanske skänka eventuella grannar under dig en tanke innan du vrider på vattenkranen för fullt. Tänker man bara på dessa faktorer är skötseln av blommor i ampel enkel och idén mycket god.

Amplarna tar ingen plats av det ibland så begränsade golvutrymmet och man får ett bättre helhetsintryck i sitt uterum när även höjden utnyttjas.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB