Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Allers Trädgård

Ny Tidning

Trädgårdsintresset är stort i Sverige och att det ska komma ut fler trädgårdstidningar är något många önskar. Just i år kan vi trädgårdsälskare glädja oss åt flera nya trädgårdstidningar och Allers Trädgård är en av dem. Efter att ha bläddrat igenom tidningen och läst en del kan jag bara säga att det är en mycket fin tidning. Jag hade stora förväntningar på tidningen och man kan nog säga att resultatet når upp till dem.

Tidningen innehåller 100 sidor, vilket givetvis är roligt, men samtidigt vet jag att tidningar med många sidor ofta till stor del består av annonser. I detta fallet kan jag inte påstå att så är fallet, utan tidningen innehåller inte överdrivet mycket annonser.

Om vi ska titta på innehållet så blandas de praktiska tipsen med läsning som ger inspiration. Praktiska tips är något som tilltalar mig och i tidningen återfinns en hel del sådant. Bland annat handlar en artikel om tomatodling och lämpliga recept att använda när man skördat sina tomater.

En artikel beskriver hur man bygger en drivbänk och i en artikel får man lära sig odla orientaliska grönsaker. Andra praktiska artiklar handlar om att ge växterna bättre klimat, frösådd, odla dahlior och om olika sorters växtnäring.

Vill man inte ha praktiska tips utan inspiration kan man läsa artikeln om tidens trender, där man får veta vad som gäller idag, och imorgon. Där kan man bland annat läsa om Rosendals trädgård och Chelsea Flower Show. Eller varför inte läsa om vårblommande lökar, änglatrumpeter, primulor eller om hur man anlägger en vacker damm helt utan vatten. Annan intressant läsning är artikeln om Impecta, en av våra svenska fröfirmor, och en annan artikel handlar om en soptipp som blev en drömträdgård.

Utöver det jag ovan beskrivit finns det massor av intressant läsning och jag kan här nämna lite till. Flera sidor handlar om växthus och hur man kan använda det, man får både praktiska tips och inspiration. Tidningen innehåller också många småartiklar och notiser. I likhet med andra tidningar finns där givetvis också tävlingar, ett korsord och möjlighet att beställa blommor och fröer genom tidningen.

Något jag saknar lite är mer läsarkontakt. Visserligen finns där en frågespalt, men den är inte särskilt omfattande. Det är ju trots allt en ny tidning och det är kanske något som kommer mer framöver. I övrigt hittar jag inte mycket negativt.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB