Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

3 kandidater kvar i uttagningen till Årets Ros 2014

En tjusig rabattros och 2 härdiga, rikligt blommande buskrosor med lång blomningstid finns med bland de 3 kvarvarande kandidaterna till Årets Ros 2014.

Text: Projektgruppen Rosens Dag

Projektgruppen Rosens Dag har i år, liksom de sju senaste åren, nominerat 10 kandidater, noggrant utvalda för sitt odlingsvärdes skull.
En expertgrupp har valt ut tre finalister. En av finalisterna koras till Årets Ros på Rosens dag den 2 juli.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

De 3 uttagna är:

Alexander är en tehybrid från 1972. Färgen är klart cinnoberröd och blommorna är stora, svagt doftande och växtsättet är kraftigt och upprätt till 1,2 m i höjd. En relativt frisk ros.  Som andra tehybrider kräver den god jord och lämplig beskärning. Härdigheten räcker till zon 3.

En ros för landets nordligaste delar (upp till zon 7) är ’Lac Majeau’ från Kanada. Blommorna är fyllda, vita och doftar kryddnejlika.  Som andra rugosarosor är den helt frisk och lättodlad även på sämre jord. ’Lac Majeau’ blommar rikligt och nästan kontinuerligt från mitten av juni till senhösten. Rekommenderas speciellt för höga zoner men är en utmärkt ros i hela landet.

’Rose de Rescht’ är ännu en gammal klassiker. Ursprunget är inte helt känt men förmodligen kommer den från Iran där staden Rescht ligger idag. Busken blir tät och ca 1,2 m hög. Den hör till de få riktigt gamla rosorna som remonterar. Blommorna är djupt karminröda, mycket tätt fyllda och starkt doftande. Passar därför till saft, gelé och marmelad. Härdig till zon 5. Vanligen frisk.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB