Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

100 skolklasser

100 skolklasser planterar 30 000 blomsterlökar

Den 20 september kommer 100 skolklasser/skolor att plantera 30 000 blomsterlökar på skolgårdar runtom i hela landet.

För att barnen ska bli inspirerade av naturen och upptäcka en del av den bjuder IFBC* 100 skolklasser/skolor på 300 blomsterlökar var.

Blomsterlök är en häpnadsväckande, logisk och enkel produkt. Allt finns ju där i löken. Det är bara att gräva ner, vattna och vänta. Nästa vår är det bara att njuta av blomningen, färgen och formen.

Blomsterlökar är en mycket uppskattad produkt i Sverige. Det finns ca 6000 sorters tulpaner som är registrerade runt om i världen. Förmodligen finns det en sort som passar var och en av oss.

Förutom tulpaner finns det en mängd olika blomsterlökar att välja bland, narcisser, hyacinter, pärlhyacinter, krokus m fl.

I varje grupp finns det olika färger och former att välja på. Man kan därför välja och vraka så det passar in i den miljö man vill plantera i.

Det fantastiska med blomsterlök är att allt finns i själva löken. Längst in i mitten finns ett blomanlag. I blomanlaget är det förutbestämt vilken färg, form, höjd, blomningstid m.m. den kommer att utvecklas till under våren och försommaren.

När man planterar blomsterlök är det en del saker som är viktiga. Plantera alltid blomsterlöken på hösten innan frosten kommer. När man har planterat den i en väldränerad jord vattnar man upp och låter den sätta rötter. Blomsterlöken hinner då etablera sig ordentligt innan vintern gör sig påmind.

Blomsterlöken behöver en kylperiod för att kunna utvecklas och blomma. Kylperioden får vi helt naturligt eftersom vintern kommer och går.

Barnen i varje klass kommer att plantera ca 300 blomsterlökar fördelat på fem olika sorter.

Tulpanerna har namn efter kända seriefigurer som 'Roodkapje' (Rödluvan), 'Mickey Mouse' och 'Pinocchio'. Tulpanen som får oss att tänka på den kända svenska musikkvartetten 'Abba' kommer också att planteras.

Narcisserna 'Têt â Têt' och 'Ice Folies' är andra lökar som kommer att finnas med i förpackningen om 300 lökar.

*IFBC är en Holländsk stiftelse som har till uppgift att sprida kunskap och information om blomsterlök och lökblommor runt om i världen.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB