Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

100 älskade äpplen

100 älskade äpplen är en bok skriven av Görel Kristina Näslund, som är en av våra främsta pomologer. Bokens illustrationer är detaljrika, underbara akvareller av Ingrid af Sandeberg.

Boken presenterar 100 omtyckta svenska äppelsorter i ord och bild. Svar på frågor om smak, användning, mognadstid, blomning, pollinering och lagring får man reda på i boken.
Boken är en perfekt guide för den som tänker skaffa fruktträd till villatomten eller koloniträdgården men är osäker inför valet.

Längst bak finns praktiska upplysningar om att köpa äppelträd och göra valet lättare. Det står t.ex. om vilka sorter som är svagväxande, lämpliga för den lilla trädgården och vilka som är lämpliga för den otåliga, alltså de som ger frukt snabbt.

Men det är också en bok för alla som bara vill njuta av vackra bilder och intressant läsning och minnas äppelsorter som man förälskat sig i under livet. Boken är en vacker, roande och lärorik berättelse om de 100 sorternas egenskaper och historia.

Formatet är litet och behändigt, 15 x18 cm, pärmarna lite plastade och den verkar vara tänkt att kunna tas med ut i trädgården och plantskolan.

100 älskade äpplen
  Titel:
100 älskade äpplen
Författare:
Görel Kristina Näslund
Illustrationer:
Ingrid af Sandeberg
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Bokförlaget Kärnhuset
Utgivningsår:
2002
ISBN:
91-631-2123-9

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB