Trädgårdsdesignkurs

Nyköping
lördag 23 mars 2013 till söndag 24 mars 2013
9.00-17.00

Kursen vänder sig till dig som är trädgårdsintresserad och vill lära dig hur man planerar och designar en snygg, ombonad och praktiskt trädgård. Kursen har haft mycket nöjda deltagare de senaste åren som åker hem fulla med kunskaper och ny inspiration.

Kursledare är Helena Åhlund, Trädgårdsdesigner och författare till boken Trädgårdsdesign för små och stora trädgårdar. Helena har bland annat belönats med Best in Show och guldmedalj på Sommarsalongen/ Ulriksdals Slott och vunnit balkongutställningen Nordiska Trädgårdar. Helena är diplomerad trädgårdsdesigner och internationellt uppmärksammad i den tyskspråkiga coffetableboken Garden within Walls. Helena är en erfaren och pedagogisk kursledare som är lyhörd för varje enskild deltagares önskemål.

Med föreläsningar och bildvisning presenteras en logisk och enkel väg för att kunna designa och rita sin egen trädgård. Under hela kursen arbetar deltagarna med sin egen eller valfri trädgård och kursledaren kommer bistå med hjälp för var och en.

Innehåll Vi går bland annat igenom detta: Drömmar och önskemål - Inspiration Ritteknik – skalor, symboler och ritningskunskap Trädgårdsanalys – förutsättningar och begränsningar Funktion – praktiskt och användbar trädgård Formgivning – tema, former och design Rumsindelning – helhet och avgränsningar Trädgårdens stomme – golv, väggar och tak Materialval – från plattor till plan Färglära – kombinera färger Växtval – blad, former, blommor, vintergrönt… Skisskunskap – rita din trädgård

Plats: Sunlight Konferens, Hotel och Spa i Nyköping. www.sunlight.se som även erbjuder övernattning för deltagare från 890:-/natt.

Pris: 3100 :- inkl två kursdagar med individuell hjälp, förmiddagsfika, god lunchbuffé, eftermiddagsfika, frukt/godis och kurskompendium.

Anmälan: Skriftlig anmälan med namn, adress, telefonnummer och mailadress skickas till Helena Åhlund på bjorktorpstradgard@gmail.com.

Läs mer: http://www.tradgardsmakaren.com