Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sydfranska trädgårdar, res till Provence och franska rivieran 7-12 maj

Bromma/Stockholm
tisdag 7 maj 2013 till söndag 12 maj 2013
5 heldagar

“Promenera under blåregnet, känn doften av rosor och jasmin” – Upplev trädgårdar i Provence och på Rivieran

Vi färdas genom dalgångarna kring Aix-en-Provence där vi också bor de tre första nätterna – sen vidare österut genom Luberondalen, mot Rivieran för att uppleva några av de finaste trädgårdspärlorna runt Nice och Grasse. I en kreativ och lite vild konstnärsträdgård äter vi fransk plocklunch under platanernas trädkronor. Vi åker genom de sköna landskapen som har en rik romersk historia. I villa Joanis upplever vi den prydliga och rikblommande trädgården där grönsakslandet, de formklippta buskarna och perennerna bildar en modern “potager”. Trädgården utsågs till “årets vackraste trädgård” i Frankrike 2008. En dag gör vi en utflykt till Italien, till Hanbury gardens som är ett botaniskt paradis, skapat av Thomas Hanbury som samlade växter från jordens alla hörn. Vi tar oss upp i bergen med bussen och äter en italiensk lunch med utsikt över dalen. Charmigt och bekvämt boende i Aix-en-Provence och i Nice. Tid finns också att strosa runt i de fina städerna.

En innehållsrik trädgårdsresa för alla sinnen, med “guldkant”. Pris: 17480:- inkl. i stort sett allt. Flyget avgår från Stockholm, Arlanda. Researrangör: Favoritresor i samarbete med Trädgårdsturisten