Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Stora Trädgårdskursen

Stockholm
tisdag 11 februari 2014 till fredag 2 maj 2014
18.00-21.00

Välkommen till en trädgårdskurs för dig som kan en del men vill veta mer, få inspiration och komma vidare med din trädgård. Här finns också mycket plats för egna frågor.

Innehåll Två träffar handlar om anläggning och design av trädgården. Markförhållanden och jordmån. Johan Vagland visar bilder och det blir diskussion och plats för egna frågor.

Två träffar handlar övergripande om jord och hur du väljer växter med omsorg; perenner, annueller, träd och buskar. Vad skall du tänka på och hur planerar du.

Under en träff kommer Kerstin Bergman från Föreningen Stockholms Rosen och visar fantastiska bilder och berättar om rosor, odlingsvärda rosor, vad som finns och hur man planterar och sköter sina rosor. Mycket inspiration och kunskap.

Söndagen den 23/3 blir det studiebesök på Nordiska Trädgårdar. Inträdet ingår förstås. Du guidas runt och får träffa Trädgårdens olika organisationer samtidigt som vi spanar in trädgårdstrender. Vi fikar tillsammans (fika ingår) och sen är det fritt fram att själv strosa och fynda på mässan.

Två träffar handlar om köks- och nyttoväxter, grönsaker och kryddor samt allmän trädgårdsskötsel med råd och tips som underlättar och när man gör vad.

Avslutningsvis har vi en återträff i Norra Tanto söndagen den 1/6. Där får vi en exklusiv guidning runt och kan besöka de härliga trädgårdarna, och se exempel på det vi lärt oss och talat om. Vi väntar till juni för att kunna se växtligheten som kommit upp.

Koloniträdgårdsföreningen Tanto Norra är inte tillgänglig för allmänheten i vanliga fall. Här kommer vi att få guidning av Kjell Eklind som berättar om området, guidar runt och visar även sin egen kolonilott med solitärbin och många föremål gjutna i betong. Hela Norra Tanto kan ge mycket inspiration med många olika typer av trädgårdar. I Tanto Norra har även trädgårdsprofilerna Lena Israelsson sin kolonilott, med den unika grönsaksodlingen som hon skrivit en bok om, och Ulf Gråberg vars kolonilott är som en barockträdgård i miniatyr. Vi guidas, äter vår medhavda matsäck i det designade samlingshuset och har massor av tid för frågor.

Kursmaterial Vi går inte efter en speciell bok - det finns så många! Men du får mycket material i form av lösblad och inspirationsblad att sätta in i den mapp du får vid första tillfället. Det materialet ingår i kursen.

Gruppstorlek Vi har små grupper så det finns mycket plats för egna frågor och diskussioner i gruppen.

Lärare Johan Vagland, landskapsarkitekt Kerstin Bergman, Föreningen Stockholms Rosen Inger Johnsson, trädgårdsmästare och huvudlärare

OBS! I denna kurs ingår ej beskärning som specialmoment. Istället får du som går vår kurs Stora Trädgård 20% rabatt på vår nya beskärningskurs med Grönt Kort-utbildad lärare.

Kurstillfällen 9 träffar - varav en på Nordiska Trädgårdar och en utflykt söndagen den 1/6 till Norra Tanto.

VÄLKOMMEN MED ANMÄLAN!