SketchUp - trädgårdsdesign på datorn

Stockholm Vasastan
lördag 9 november 2013 till söndag 10 november 2013
10.00-16.00

Lär dig ta fram din egen planritning i 3D.

Moment/innehåll Vi börjar från grunden och går gemensamt igenom programmet SketchUp och dess olika funktioner. Vi lär oss verktygsfälten och ritverktygen för att skapa och ändra trädgårdsritningar. Skapa en skalenlig trädgård med gräsmatta, markbeläggning, gångstråk, tänkta planteringar, buskar och träd. Det är lätt att ändra eller lägga till! Allt beroende på din grundidé. En grundkurs för dig som vill utveckla din trädgård eller kunna rita andras på uppdrag. Begränsat antal deltagare.

Pris 2 495 kronor. Arrangör Studiefrämajndet i Stockholm. Anmälan och information tfn 08-555 352 00 alt. www.studieframjandet.se/stockholm.

Moment: Introduktion till programmet Genomgång av de olika verktygen i 3D programmet Google SketchUp och test av funktionerna Navigeringstips Lägga in en ritning och skissa upp alla linjer och efter trädgårdsritningen Placera ut odlingar och föremål, och lära hur man förändrar beroende på din grundidé Göra trädgården färgrik med skuggor mm. Vi skapar vyer och jpg-bilder Genomgång om någon har en ritning man vill visa Fotografering av allas ritningar och lägga in i datorn

Förkunskaper Inga förkunskaper i Sketchup behövs men däremot Mac- eller pc-vana. Ta med egen ritning på din trädgård och USB-sticka.

Lärare Sara Graff, informationsdesigner & rumslig formgivare.

Tider Lördag 10.00-16.00, söndag 10.00-16.00