Biodling - Biodlare för en dag, för barn och ungdom

Solna
söndag 17 juni 2012
14-17

Upptäck bisamhället och var biodlare för en dag. Följ med på en guidad visning in i ett bisamhälle. För att riktigt kunna förstå vilket spännande husdjur honungsbin är, så får du under ledning av erfaren biodlare följa med och se hur bisamhället fungerar och titta närmare på bl.a. honungsverkstan. Du får låna skyddskläder och allt som behövs för att du ska känna dig trygg vid besöket. Givetvis kommer vi också att smaka årets första honung.

Denna aktivitet vänder sig till barn och ungdom.

Anmälan: Senast 15/6 på www.sv.se/solna eller solna@sv.se eller 08-83 20 57 Var: Överjärva Gård Vem: Ålder 10-18 år Avgift: 0 kr

Presentation av ledaren

"Jag heter Lotta Fabricius Kristiansen och är biodlare i västra Stockholm men har också bin i Tjällmo i Östergötland. Totalt har jag ca 30 bisamhällen. Min biodling startade 2001. Sedan 2006 har jag haft nybörjarcirklar i biodling. Jag håller även fortsättningskurser i biodling.

Jag är aktiv inom Sveriges Biodlares Riksförbund där jag tidigare suttit i förbundsstyrelsen. Sedan 2007 har jag också varit ordförande för Stockholms Läns Biodlare. Min biodlarförening är Sundbybergs- och Spångaortens Biodlarförening. Se mer på www.biodlarna.se/stockholm

Jag har min egen biodlingsfirma som heter Fabricius Biodling. I firman ingår verksamhet som är knuten till biodling på olika sätt. Bl.a. biodlingsprojekt både i Sverige men även i andra länder. Biodling är verkligen en global syssla. En fantastisk upplevelse var än den är.”