Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Den eldrivna skottkärran

Många är de produkter som kommer till därför att en uppfinningsrik person får ett behov. Problem är till för att lösas helt enkelt!

Den eldrivna skottkärran Strybjörn kom till tack vare att uppfinnaren själv, Alexander Söderholm, behövde underlätta det för sig och sin familj. En två hundra meter lång uppförsbacke till sommarhuset innebar påfrestning på både rygg och tålamod varje gång packning, mat och barn skulle transporteras. Någonting behövde göras!

Inget krångligt

Idéen är enkel: Man byter ut hjulet på sin skottkärra till ett navmotorhjul, spänner fast ett batteripack under tråget och sen "gasar" man med tummen. Allt man behöver är två skiftnycklar. Skottkärran "klättrar" över stock och sten utan problem. Om du har kört en tungt lastad kärra i uppförsbacke så vet du hur det kan kännas i ryggen efteråt. Med Styrbjörn monterad kan man gå rak i ryggen! Ger man inte "gas" så rullar den som en vanlig skottkärra utan motstånd.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Mycket nöjd!

Styrbjörn är ett kit som enkelt konverterar din skottkärra till eldrift. Det till synes vanliga skottkärrehjulet är utrustat med en inbyggd elmotor, en sk. navmotor. Motorhjulet monteras på skalmarna med två vinkelfästen. Inte svårare än att byta framhjulet på en cykel! Den nedväxlade elmotorn på 250 watt drivs av en batterienhet som på ett enkelt sätt monteras med två st remmar under tråget på din skottkärra. Styrbjörn klarar 150 kg på plan mark eller hela 80 kg uppför branta backar.

Målgruppen är privatpesoner, trädgårdsanläggare, jordbruk, djurskötare mm. "Nu kan alla som vanligtvis använder skottkärra göra det med ett leende. Jag är fantastiskt nöjd med resultatet", säger utvecklaren och patentägaren Alexander Söderholm.

Läs mer om Styrbjörn på www.styrbjorn.se

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB