Vilken sorts tomater?

Sandra

Hej

När jag för någon månad sedan hade satt fröna till mina tomatplantor var jag så otroligt klantig att jag slängde påsen till dessa. Jag vet därför inte vad det är för sorts tomater jag har planterat. Eftersom jag dessutom är nybörjare på området vet jag inte om jag valde tomater som skulle tjuvas eller inte.

Det börjar bli lite jobbigt då det sitter tjuvskott i varje klyka och jag inte vet om jag ska nypa bort dem eller inte. Två nya skott sitter i toppen på varje planta (så de växer ju fortfarande på höjden) och det har även börjat komma några små blomknoppar.

Har du någon aning om vad det kan vara eller är det omöjligt att avgöra? Är det bästa kanske att släppa fram hälften av tjuvskotten för att ha en någorlunda chans att få frukt i sommar?

Mycket tacksam för hjälp i denna fråga!

/Sandra

Odla Svarar: 

Hej

Den ser ut att vara en klasebildande tomatsort, det vill en sådan som växer upprätt och skall tjuvas. Sätt en stödpinne till din tomatplanta så att den inte bryts.

Du behöver eventuellt byta till en större kruka senare och plantera din tomatplanta lite djupare, eftersom tomater bildar rötter även på stammen.

Däremot går det inte att säga vilken sorts tomat din planta är, särskilt inte utan frukt. Fast det är kanske inte så viktigt, bara de är goda!

Med vänlig hälsning Sylvia