Vad är det för träd - buskar?

Ninni

Hej

Jag har några träd/buskar som jag inte riktigt vet vad det för något!

Busken på bild 1 har vi flera av på gården, de får gröna, päronliknande "frukter" med ljusare prickar, blommorna blir persikofärgade/rosa.

Trädet på bild 2 har jag trott är någon form av släkt till plommon, frukten är lite gulaktig och smakar sött men efter att min pappa blev dålig i magen från att ha ätit dem har vi andra inte fått äta mer av dem (men man blir ju dålig i magen av för många plommon!). Grenarna har utväxter som liknar taggar men allt eftersom börjar det växa löv och frukt från dem. Taggarna gör att vi har blivit fundersamma.

Trädet på bild 3 tror jag också är någon släkt till plommon, vi hade ett plommonträd där förut men sågade bort det, en liten gren satt kvar vid stubben och har nu växt till ett stort träd. Nu i år är det första gången den har fått frukt och frukten är lila, men detta träd har också taggar och därför har vi inte vågat äta frukten. Det skulle vara tråkigt att låta frukten gå till spillo om det nu är plommon eller en annan ätlig art!

Busken på bild 4 har jag sett på många fler platser än på gården, jag tycker att den är fin men jag har ingen aning om vad den heter?

/Ninni

Odla Svarar: 

Ledsen men jag ser inte på bilden vad det är, det är för små bilder. Kan du lägga in frågorna igen men en och en?

Den sista, bild 4 är i alla fall en koreansk try, Lonicera maackii.