Va katten är detta på min kruka??

Zanja

Hej! Jag behöver proffshjälp känner jag!! Hade för ca ett år sedan problem med skadedjur på mina inomhusväxter. Fick tipset att plantera om dem, byta till ny kruka och behandla jorden med nematoder. Allt verkade gå fint men nu verkar nåt vara på tok igen!? Har haft i lite gödning i vattnet, vattnat dem ca 1 gång i veckan men nu mår de inget vidare. Slutade tvärt med gödningen när jag hittade en svampliknade beläggning på krukorna och nytt "mögel" i jorden. Vad ska jag göra? Vad kan detta var? Skickar med bilder.. Tusen tack på förhand från en tjej med ogröna fingrar...

Odla Svarar: 

Det ser ut att vara någon sorts mögel men utan att se närmare (och smaka!) så är det svårt att säga om det inte är saltkristaller. 

Mögel beror oftast på att man vattnar för mycket. Under vintern ska man inte heller gödsla, så det kan i o f sig vara salter från gödslet.

Det enklaste är ju att byta jord om någon vecka, ta en ny kruka. Det är ju det man ändå ska göra snart. Köp en färsk jordpåse, inte sådant som har legat från förra året. Jord är färksvara och den ska vara datumstämplad i år.

Sylvia