Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Uppslagsbok

Hej!
Jag skulle vilja ha tips på en bra svenskspråkig uppslagsbok över trädgårdsväxter, med foto och lite info om varje växt. Har endast hittat "Trädgårdens prydnadsväxter" av M.Wright/G.Alm. Är denna OK och anpassad till svenska förhållande?

MVH Anna-Karin

Odla Svarar: 

Det är visserligen en mycket trevlig bok men den är inte helt anpassad till svenska förhållanden då den är en översättning från engelska. Gustaf Alm har visserligen faktagranskat boken och bearbetat den, men ändå finns bilder på växter som är för ömtåliga för oss. Så visst kan du köpa boken.

Trotjänaren Det Bästas Stora Träsgårdslexikon, ISBN 91-7030-107-7 från 1984 är dock alltjämt den bok som jag slår i mest, trots dess ålder och att även den innehåller några växter för ömtåliga för oss. Denna har dock utgått från förlaget, så du får söka den hos Tradera, antikvariat etc. Absolut värd priset om du hittar den!

Sedan har jag ju recenserat en låång rad böcker som du kan kika på här:
http://www.odla.nu/arkiv/rec.shtml

Om du har svårt att hitta böcker i din bokhandel, så finns det ju många bra bokhandlare på Internet. Priser kan du jämföra t.ex. här: http://www.bokfynd.nu/

Sylvia