Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tvåfärgad hortensia

Hej,
jag har köpt en tvåfärgad hortensia, den var jättedyr men underbar. Vit med rosa kanter. Hur gör jag för att den skall behålla den färgen. Den står ännu i krukan men jag skulle vilja plantera den i trädgården. Jag bor på sydkusten med havsvindar och sandjord. Jag förbättrar jorden med torv och kompost och köpejord.

Min trädgård är helt ny (omgjord hästhage!)

tacksam för svar.
Kerstin

Odla Svarar: 

Om den är s.k. trädgårdshortensia, kan du plantera ut den med mycket skydd under fösta vintern. Men är den en vanlig hortensia, ha den svalt men frostfritt och ljust över vintern och plantera på våren (det kan vara säkrare även med en trädgårdshortensia). Vattna ibland under vintern. Och visst, hortensian är surjordsväxt och vill ha torv i jorden. Om den är vit, så behåller den nog färgen bra, det är bara de blåa som behöver Hortensiablå (järnsulfat) för att inte bli rosa.

Sylvia