Trumpetblomma - änglatrumpet

Thor

Jag har en trumpetblomma ute på vårt torp i Piteå, under denna sommar har den blivit ca 1,5 meter hög och den är rätt så stor i omkrets. Den har blommat bra under sommaren, men vi kan ju inte ha den där under vintern och den är för stor för att frakta i en bil. Skall vi klippa ner den och i så fall hur mycket?

I vår vinterbostad har vi ett glasrum som har golvvärme, kan man förvara den där, för det finns ingen chans att få ner den i matkällaren där det är lite svalare?

Mvh Thor

Odla Svarar: 

Hej

Om du med trumpetblomma menar änglatrumpet, det vill säga Brugmansia, så skulle änglatrumpeten gå bra att ha i ert uterum om ni har några plusgrader i det, och förstås, om ni lyckas baxa in den i bilen och köra den dit.

Kan ni inte ha änglatrumpeten snett mot baksätet på något vis, krukan stående på golvet mellan sätena och växten lutat mot baksätet? Stötta upp änglatrumpeten med filtar etcetera, alltså grejer ni kanske tar hem från sommarstugan. Går det så går det. Annars får ni väl klippa änglatrumpeten så pass mycket att ni får in den i bilen.

Med vänlig hälsning Sylvia