Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Treårigt Viktoriaplommonträd

Vi har ett treårigt Viktoriaplommonträd i vår Koloniträdgård, som för första året bär frukt. Det blommade bra och knoppade frukt, men sedan började bladen att gulna och de flesta små frukter trillade ner - dock ej alla. Trädet ser anskrämligt ut som om det var sen höst - utan blad men med en hel del förtidigt små mogna plommon. Vi kan inte förstå vad detta beror på.

Några meter ifrån har vi ett körsbärsträd som är lika gammalt - och det växer jättefint.

Kan det ha något att göra med att vi har lagt en stenkista ca tre meter ifrån?  Eller att det går rör till våran septitank precis bredvid? Som vi installerat förra året. Eller har vi beskurit trädet felaktigt?

Tacksam och ser fram emot svar på mitt problem.
Pedro

Odla Svarar: 

Trädet lider brist på något. Det kan vara vatten och det kan ha med stenkistan att göra som ändrat grundvattennivån så att rötterna inte når ner till grundvattnet. Det har ingenting med beskärning att göra. Det kan vara näringsbrist men det är mindre troligt. Det har varit mycket bladlöss på plommon i år och de kan ha satt ner trädets kondition.

Göran